Gyors tisztázás végett: a fent felsorolt két elnevezés, vagyis az elektromos radiátor és a konvektor egy és ugyanaz, tehát ha csupán ez volt a kérdéses pont a vásárlás előtt, bátran mondhatjuk, nosza rajta, mehet a kosárba az összes panel, nincs min matekolni tovább.

Aki már volt elektromos fűtőtest közelében, tudja, hogy szinte a másodperc tört része alatt melegedik be a panel fűtőszála, s kezdi el sugározni a forróságot (vagy azt a hőmérsékletet, amit a kapcsolón beállít az ember), így a hőleadásból az elektromos panelek bizony csillagos ötöst érdemelnek, nem kell évezredeket várni, amíg a radiátorokig körbekering a rendszeren a meleg. Hogyan is működik egy fűtőpanel? Az alap egyszerűen, konyhanyelven megfogalmazva nem más, mint hogy a hideg levegőt alulról beszívja a rendszer, a fűtőszál megmelegíti azt, majd fent kiengedi, s máris meleget “sugároz”.

Mekkora panelt érdemes vennem, és egyáltalán hányat egy lakáshoz? Amennyiben ez a kérdés Önben is felmerült, mindenképpen érdemes a szakértőinkkel felvenni a kapcsolatot, azonban elöljáróban annyit elmondhatunk, hogy hála a hordozható változatoknak, aki a panelek mennyiségén spórolna, megoldhatja bizony kevesebbel is a ház fűtését (példának okáért a nappali és a háló osztozhat egy panelen, amit tartózkodás alapján helyez el az ember).

Mikor ajánljuk a paneleket?

1.    Kis alapterületű lakás, maximum 60-70 nm

2.    Kiegészítő fűtés - csak pár helyiséget fűtene ezzel a rendszerrel

3.    Amennyiben a kémény kiépítése - és így más fűtési rendszer beüzemelése nehezen lehetséges, vagy túlságosan drága

4.    Időszakos használatban lévő ingatlanokban (pl nyaraló)

Tudtad? A konvektorokat a fürdőben is használhatod, ugyanis hála az IP24 védelemmel felszerelt fűtőtesteknek, garantáltan nem okoznak gondot otthona vizes helyiségében sem!

Jó vagy rossz hír pedig - mindenki döntse el saját maga: a paneleknél be van egy túlmelegedést gátló csoda is szerelve, így a beszívott levegőből nem égeti el a port, és a takarítást nem lehet megúszni!