Ha az ember fűtésre asszociál, a legtöbb esetben egyértelműen a gáz ugrik be, s csak sokadjára gondolna az árammal való megoldásra, azért, mert csak kevesen tudják, hogy az elektromos panelek bizony nem csupán közel hozzák ugyanazokat a költségeket. Bizony, a közhiedelemben még ma is él az elmélet, miszerint ha árammal fűt az ember, inge, gatyája, s még a szoknyája is rámegy a számlák kifizetésére. Valóban így volna?

A jó hírünk, hogy bizony nem mindenkinek kerül több pénzbe az elektromos fűtés a gázhoz viszonyítva, sőt, a beszerelési költségek bizony akár a tizede is lehet! Mitől függ a fizetendő költség? A szentháromság értelében attól, hogy mi a kívánt hőmérséklet, amit szeretne elérni a panelekkel, mekkora a befűtendő helyiség, valamint a külső tényezők, értsd alatta: mind a lakás hőmérséklete, mind pedig a lakás falán túli hőmérséklet, hiszen hiába 20 fok a kívánt álom, a külső mínusz esetén ez sokkal borsosabb munka lesz a kis masinának, mintha kint 18 fokot ér a hőmérő higanyszála.

Tudta? Az infrapanelek hasonlóan működnek, mint a nap, így nem véletlen, a maximális kapacitás elérése végett nem az oldalsó falakra szerelik a szerkezeteket, hanem a plafonra.

Hasonlóan az elektromos konvektorhoz, az infrafűtésnél sem kell káros anyagok kibocsájtásától tartani, azonban abban az esetben, ha porallergiában szenved, csak és kizárólag az infrafűtés jöhet szóba! Miért? Mert a konvektorok a melegítéshez keringetik a levegőt – alul beszívják, a fűtőszállal felmelegítik, majd ezt követően a felső részen kiengedik, azonban a beépített hőszabályzás miatt a port nem égetik el.

Amennyiben egyéb kérdése merülne fel, ami a fentebb sorokban nem került tisztázásra, vagy esetleg a megrendelésnél merül fel további érdeklődés, ne habozzon, a honlapunkon megadott elérhetőségek bármelyikén felveheti szakértő kollégáinkkal a kapcsolatot, s a kihozzuk otthonából a maximális meleget!