Sokan azt hiszik, hogy a fűtés abban az esetben, ha elektromos áram felhasználásával megy, sokkal borsosabb számlát eredményez, mint a hagyományosabb megoldások. De vajon tényleg így van? Olvasd el és megtudod!

Nem vitás, a közhiedelemben még mindig él a gondolat, hogy a villannyal üzemeltetett fűtés ezerszer drágábbra jön ki, mint a gázzal vagy távfűtéssel melegített otthonok rezsije. Nem csigázunk senkit, Nálunk maximálisan az elektromos panelek viszik a prímet, ez nem is vitás, amennyiben a számok alapját a következő kategória alkotja: az ár-érték, ráfordítandó összeg és a cserébe kapott szolgáltatás!

Miért? Nos, ha a fogyasztást tekintjük, mondhatni, nagyjából ugyanott lenne egy elektromos fűtőpanel és egy példának okáért távhővel fűtött lakás is, amennyiben a gáz ára nem emelkedne folyamatosan, annyi különbséggel, hogy a fűtőpaneleket értelem szerűen a felhasználó saját maga vezérelheti, kedve, kénye és igénye szerint állítva a hőfokot (nem fűtve feleslegesen, ha nincs rá szükség, és nem imádkozni a melegért, ha épp a központi fűtés nem üzemel). Ami pedig a beszerelési költségeket illeti: egy fűtőpanel esetén a szakértők szerint nagyjából tizede a költség, mintha a távhő fűtést alakíttatná ki az ember az otthonában.

Mi alapján jön össze a fogyasztás? Az, hogy mennyit is fogyaszt a valóságban a panel, függ a szoba méretétől (tehát attól, hogy mekkora helyiséget kell melegítenie), attól, hány fok a kívánt hőmérséklet, amit el szeretne érni a fogyasztó, valamint függ a külső viszonylatoktól is (hidegebben nyilvánvalóan több idő és energia kell a kívánt hőmérséklet eléréséhez és szinten tartásához).

Amennyiben kérdése merülne fel a termékeinkkel, vagy azzal kapcsolatban, hogy a leginkább költséghatékony megoldás -e a fűtőpanel az Ön számára, ne habozzon, vegye fel a kapcsolatot a munkatársainkkal a honlapunkon megadott elérhetőségeink egyikén!