Elektromoskonvektorok Blog

Melyiket válasszam? Az elektromos fűtés fajtái

Nemrég összegyűjtöttük milyen előnyökkel járnak az elektromos fűtési rendszerek, most bemutatjuk milyen típusai vannak.
Olvasd tovább

Elektromos fűtés – drágább, mint a hagyományos?

Sokan azt hiszik, hogy a fűtés abban az esetben, ha elektromos áram felhasználásával megy, sokkal borsosabb számlát eredményez, mint a hagyományosabb megoldások. De vajon tényleg így van? Olvasd el és megtudod!
Olvasd tovább

Elektromos radiátort vagy konvektort vegyek?

Gyors tisztázás végett: a fent felsorolt két elnevezés, vagyis az elektromos radiátor és a konvektor egy és ugyanaz, tehát ha csupán ez volt a kérdéses pont a vásárlás előtt, bátran mondhatjuk, nosza rajta, mehet a kosárba az összes panel, nincs min matekolni tovább.
Olvasd tovább

Elektromos infrapanel – ez meg micsoda?

Ha az ember fűtésre asszociál, a legtöbb esetben egyértelműen a gáz ugrik be, s csak sokadjára gondolna az árammal való megoldásra, azért, mert csak kevesen tudják, hogy az elektromos panelek bizony nem csupán közel hozzák ugyanazokat a költségeket. Bizony, a közhiedelemben még ma is él az elmélet, miszerint ha árammal fűt az ember, inge, gatyája, s még a szoknyája is rámegy a számlák kifizetésére. Valóban így volna?
Olvasd tovább

Elektromos fűtőpanel - mennyi idő kell a meleghez?

Aki ezt a kérdést teszi fel, az bizony még az elektromos fűtőtestek világának első lépcsőfokain jár, de aggodalomra semmi ok, az oldalunkon tömkelegével jelenítjük meg a bejegyzéseinket, s garantáltan házi szakivá válhat bárki!
Olvasd tovább

Elektromos fűtőpanel - mi az ideális méret?

Ahogyan azt már tapasztalhattátok, oldalunkon több ízben is szó esett az elektromos fűtőpanelekről, nem véletlenül, hiszen emellett a fűtési rendszer mellett tettük le a voksunkat.
Olvasd tovább

Elektromos fűtés – mennyiben más, mint a többi?

Manapság annak, aki azon matekol, milyen fűtés is lenne a legideálisabb, bizony nem mondjuk, hogy könnyű dolga van, hiszen annyi a lehetőség, mint égen a csillag (alaphangon).
Olvasd tovább

Az infra fűtési mód elemei (panel, film, fólia)

Az infrafűtés fejlesztői nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy sokoldalúan használható, a helyi adottságokhoz maximálisan igazodó, és a fűtési mód előnyeit nagy hatékonysággal kidomborító elemeket fejlesszenek ki.
Olvasd tovább

Miért jó az elektromos konvektor?

Már most, a nyári szezonban érdemes gondolni arra, hogyan korszerűsítsük a fűtőrendszert, hogyan tehetjük akkor is meleggé a lakást, amikor még nem indul be a fűtési szezon. A válasz egyszerű: elektromos konvektorral!
Olvasd tovább

Az a „kis plusz” fűtőszál segítségével...

Az új fűtési technológiák (fűtőkábel, fűtőszőnyeg) tették lehetővé, hogy néhány probléma megoldásra leljen a mindennapi élet során. Gondoljunk csak az örökké párás tükörre, a befagyó kutya-itatótálra vagy éppen a fagyok által szétrepesztett ereszre.
Olvasd tovább

Infrával is fűthetjük a teraszt! 

Korábban már körbe jártuk a kültéri fűtés gázzal megvalósítható lehetőségeit, most nézzük az elektromos módozatokat! Kültéren a legnagyobb problémák az időjárásból és a nyílt térből adódnak. A párás levegő vagy éppen csapadék ugyanis gondot jelenthet az elektromos készülék működtetése során, emellett meg kell tudnunk oldani, hogy a megtermelt hőmennyiség ne illanjon el azonnal.
Olvasd tovább

Vizes helyiségek fűtése elektromos árammal

Korábban nehézkesen lehetett csak a  párás levegőjű, vagy vizes, nyirkos helyiségeket elektromos fűtőeszközökkel melegíteni, ezért sokakban fel sem merült, hogy ilyen berendezéseket használjon. Pedig ma már az elektromos árammal működtetett fűtés szerepe és lehetőségei látványosan kiszélesedtek.
Olvasd tovább

Hogyan fűtsük a teraszt?

A modern fűtési technológiák néhány évvel ezelőtt új lehetőséget nyitottak számunkra, hogy tovább növeljük a komfortot úgy, hogy bizonyos körülmények között kültéren is kellemes meleget biztosítsunk. Ezek a technológiák önműködő, biztonságos, könnyen kezelhető és mobilizálható módját nyújtják a külső tér fűtésének.
Olvasd tovább

Mikor válasszunk elektromos fűtőszőnyeget?

Mit is értünk elektromos fűtőszőnyeg technológia alatt? Az elmúlt évek innovatív gyártási metódusainak megjelenése tette lehetővé, hogy olyan fűtőkábelek készülhessenek, amelyek nem izzanak, hőmérsékletük a szükséges keretek között finoman szabályozható.
Olvasd tovább

Kályhája mellé bátran válasszon elektromos fűtést

Vannak olyan fűtési megoldások, amelyek önmagukban nem drágák, viszont olyan hátránnyal bírnak, amely mellett nehéz elmenni szó nélkül. Az elektromos fűtés itt is a segítségünkre siet, hiszen nem csak önálló, hanem kiegészítő fűtésként is megállja a helyét.
Olvasd tovább

Bemutatkozik az ADAX elektromos fűtési rendszer

Elektromos fűtésből van jó, és van még jobb. A norvég ADAX, az egyik legjobb elektromos fűtőpaneleket gyártja a világon. Amikor azon tanakodunk egyedül vagy a párunkkal, hogy melyik fűtési rendszert válasszuk, akkor számtalan gondolat cikázik át a fejünkben.
Olvasd tovább

10-15 év hibátlan működés – nem is tudja, hogy ez mekkora érték

Amikor a különböző fűtésrendszereket egy ringben egymásnak eresztik, valahogy a szó mindig a felhasznált „alapanyagra” terelődik. Pedig van egy olyan terület, amely szinte lopakodva veszi ki az ember zsebéből a pénzt. Ez pedig a karbantartás és a javítás, szerelés költségei. Azt már egy előző írásunkban kiveséztük, hogy az elektromos fűtés kiépítésének a költségével semmi sem tudja felvenni a versenyt. Egy átlagos méretű lakásba az ember vásár
Olvasd tovább

Így fejlődött az elektromos fűtés

Az elektromos fűtés hallatán a legtöbben felszisszennek, hiszen a régi beidegződések alapján azt gondolják, hogy ez az egyik legdrágább fűtési mód. Ugyanakkor azt kevesen tudják, hogy milyen innováción mentek át az elektromos fűtőberendezések az utóbbi időben. Elektromos fűtés régen és ma
Olvasd tovább

Glamox: a tökéletes megoldás fűrdőszobába is!

A vezető Norvég fűtéstechnikai Glamox cég 1960 óta gyárt és forgalmaz fűtőpaneleket, konvektorokat. A Glamox elektromos konvektorok ma már az egész világon jelen vannak, kiforrott, bizonyított konstrukciójú készülékek, melyek nem okoznak meglepetéseket, és pontosan, hosszú élettartammal teljesítik funkciójukat.

Megnézem

Elfogadom

Ez a weboldal sütiket (cookie-kat) használ a jobb felhasználói élmény érdekében. Részletek...